Een makelaar kiezen bij het kopen van een huis

Een makelaar kiezen bij het kopen van een huis

Makelaar

Bij het kiezen van een makelaar moet u rekening houden met een aantal factoren. U wilt iemand die u een onbevooroordeelde mening kan geven. Op deze manier heeft u een idee van wat u kunt verwachten als u een woning koopt. U moet ook weten hoeveel het onroerend goed waard is, zodat u kunt bepalen of uw verhuisplannen realistisch zijn. Het is onwaarschijnlijk dat een enige agent u aanbeveelt een aanbod te accepteren dat zich midden in een keten bevindt Visie Makelaardij. Een uitzondering op deze regel zou zijn wanneer het onroerend goed zeer verkoopbaar is. Een populair schoolgebied of een populaire locatie kan de verkoper bijvoorbeeld in staat stellen om krap te zitten. Als dit het geval is, zal de makelaar goede voorwaarden aanbieden om het onroerend goed in hun boeken te krijgen.

Een tweesnijdend zwaard. Een makelaar die gespecialiseerd is in een bepaald type onroerend goed, kan aanbieden om zijn commissie te verlagen in ruil voor het vertegenwoordigen van zowel kopers als verkopers. Hoewel dit in bepaalde omstandigheden kan werken, creƫert het ook belangenverstrengeling. Onderhandelen is een uitwisseling van geven en nemen en dual agency-afspraken kunnen het moeilijk maken om tot overeenstemming te komen. In dergelijke gevallen kunt u het beste een aparte agent inhuren om uw belangen te behartigen.

De juiste prijs voor uw eigendom is essentieel voor het veiligstellen van de hoogste dollar. De schatting van de makelaar is echter over het algemeen gebaseerd op vergelijkbare woningen. Hoe recenter verkochte woningen, hoe meer waarde ze aan de huidige zullen hechten. Bovendien kan de prijs van het in behandeling zijnde huis een koper een idee geven van hoe de verkoper het waarschijnlijk zal accepteren. De verkoper moet de vraagprijs niet onthullen totdat de taxatie is voltooid. Op deze manier zullen kopers niet in de verleiding komen om het licht op te vatten en een andere woning te kiezen.

Voor meer informatie klik je hier: https://www.visiemakelaardij.nl/