Peulvruchten zijn gezonde vleesvervangers

Peulvruchten zijn gezonde vleesvervangers

peulvruchten

Er zijn veel gezondheidsvoordelen van het eten van valledelsole.nl . Veel culturen hebben ze als basisvoedsel gebruikt. Je kunt ze zelfs rauw eten. Peulvruchten bevatten ook weinig calorieën en zijn rijk aan calcium en ijzer. Ze kunnen zelfs worden gemengd in smoothies, soepen en saladedressings. Naast hun voedingswaarde, smaken deze voedingsmiddelen ook geweldig. Misschien eet je al peulvruchten in je dagelijkse voeding zonder het te beseffen! Dus, wat kun je ermee doen?

Behalve dat ze caloriearm en cholesterolvrij zijn, hebben peulvruchten ook veel andere gezondheidsvoordelen. Ze zijn rijk aan ijzer, foliumzuur, kalium, magnesium en vezels. Bovendien zijn ze door hun hoge vezelgehalte een uitstekende bron van eiwitten en een geweldige manier om de vezelinname te verhogen. Verschillende onderzoeken hebben aangetoond dat het regelmatig eten van peulvruchten het risico op hartaandoeningen verlaagt. Dit is een van de beste voordelen van peulvruchten. Maar hoe verhoog je je dagelijkse consumptie? Hier zijn twee manieren:

Gekookte linzen bevatten 9,7 gram eiwit per 100 gram en koken veel sneller dan bonen. De gespleten rode linzen zijn een goede bron van eiwitten en ze koken in 15 minuten tot een havermoutachtige consistentie. Ze zijn een geweldig ingrediënt voor soep, stoofpot en curry. Andere soorten linzen, zoals groen en zwart, bevatten meer eiwitten. Eenmaal gekookt, behouden ze hun vorm en vormen ze een geweldige aanvulling op salades en curries.

Voor meer info klik je deze site aan: valledelsole.nl