Tips voor het kopen en verkopen van een huis zonder makelaar?

Makelaar

Tips voor het kopen en verkopen van een huis zonder makelaar?

Een makelaar, makelaar of vastgoedverkoper is een persoon die te maken heeft met zowel verkopers als kopers van residentieel of commercieel vastgoed. Hoewel een agent alleen kan werken, werkt een agent meestal voor een beursvennootschap, onder toezicht van een erkende makelaar. Makelaarskantoren vertegenwoordigen doorgaans veel verschillende klanten, maar een van hun grootste taken is het vinden van de beste kopers en verkopers voor elk stuk onroerend goed waarin ze handelen. In dit artikel zullen we enkele tips bekijken voor het succesvol werken met een makelaardij.

De eerste paar stappen bij het verkopen van een huis zijn de belangrijkste. Als u een huis verkoopt, moet u het eerst op de MLS (Multiple Listing Service) vermelden Makelaar Zeist – Patist Makelaardij. Dit is erg belangrijk en de eerste stap in het hele verkoopproces. Er zijn tal van gratis online tools beschikbaar om u te helpen uw eigendom op de MLS te vermelden en een daarvan is de Streeteasy-waardering.

Vervolgens moet u contact opnemen met uw lokale makelaars en hen vragen of zij u willen helpen met deze deal. De meeste makelaars hebben een lijst met eigendommen die ze in het verleden hebben verkocht, zodat u ze kunt bekijken. U kunt ook de rating van de listing agent door Streeteasy bekijken, waardoor u een goed idee krijgt van hoe uw concurrentie wordt beoordeeld en hoe gemakkelijk of moeilijk uw deal is. Nadat u feedback heeft gekregen van de lokale agenten, moet u contact opnemen met de agent en een gratis consult plannen waarin u uw opties kunt bespreken. Wanneer u hierop terugkomt, moet u een paar aantekeningen maken en beslissen welke de beste optie is voor uw behoeften.

Klik hier om meer te lezen: https://patistmakelaardij.nl/